Hillary Clinton acuză că ruşii s-au coordonat cu americanii în atacurile cibernetice împotriva sa, inclusiv cu membri ai echipei lui Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillary Clinton FOTO AFP
Hillary Clinton FOTO AFP

Hillary Clinton a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în faţa lui Donald Trump, afirmând că ruşii s-au coordonat cu americanii în atacurile informatice care au vizat-o în timpul campaniei prezidenţiale din Statele Unite, relatează AFP.

Cu prilejul unei conferiţe despre tehnologie organizate de portalul Recode la Rancho Palos Verde, în California, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare şi de atacuri cibernetice căreia a fost nevoită să-i facă faţă înainte de scrutinul prezidential din noiembrie anul trecut.

„În opinia mea, ruşii nu ar fi putut să ştie cum să transforme aceste informaţii în arme fără ajutorul unor americani“, a spus fosta candidată democrată la Casa Albă.

Posibilii complici ar fi „oameni care aveau date despre sondaje“, inclusiv din echipa actualului preşedinte Donald Trump, a menţionat ea.

„Obţinem tot mai multe informaţii despre contacte între responsabili de campanie ai lui Trump şi apropiaţi ai lui Trump cu ruşi înainte, în timpul şi după alegeri“, a semnalat Clinton.

Potrivit fostei prime-doamne a Statelor Unite, care a exclus o nouă candidatură la Casa Albă, cel mai bun exemplu al acestei coordonări s-a produs cu o lună înainte de scrutin, când mesaje piratate din contul de Gmail al preşedintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de către WikiLeaks în ora care a urmat divulgării în presă a unei înregistrări în care Donald Trump făcea afirmaţii obscene.

„Erau pregătiţi, aveau un plan. Nu a trebuit decât să primească undă verde: «OK, acesta ar putea fi sfârşitul campaniei lui Trump, difuzaţi-le acum»“, a spus ea.

Clinton şi-a exprimat totodată speranţa că ancheta autorităţilor americane va face lumină în legătură cu presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile din Statele Unite.

Donald Trump i-a răspuns pe contul său de Twitter, miercuri seară, criticând-o pentru incapacitatea de a-şi asuma singură responsabilitatea pentru înfrângere.

„Hillary necinstita dă vina pe toată lumea cu excepţia ei şi refuză să recunoască faptul că a fost o candidată groaznică. Ea acuză Facebook şi chiar şi pe democraţi şi DNC (Comitetul Naţional al Partidului Democrat, n. red.)“, a scris liderul de la Casa Albă.

Trump se referă la afirmaţiile lui Hillary Clinton potrivit cărora informaţii false despre ea au fost răspândite pe Facebook şi că ea a fost paralizată deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic  la fel de sofisticat precum cel al Partidului Republican.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite