Un tribunal american a declarat Organizația Trump vinovată de fraudă fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania care administrează hoteluri și proprietăți imobiliare din întreaga lume riscă amenzi substanțiale.

Trump, personal, a scăpat de acuzații. Nu și firma sa. Foto: Arhiva Adevărul
Trump, personal, a scăpat de acuzații. Nu și firma sa. Foto: Arhiva Adevărul

Un tribunal cu jurați din New York Borough of Manhattan a găsit, marți, vinovată într-un caz de fraudă financiară, compania americană Trump Organization, deținută de fostul președinte american Donald Trump, a transmis Reuters.

Compania care administrează hoteluri, terenuri de golf și alte proprietăți imobiliare din întreaga lume riscă amenzi substanțiale. Suma exactă va fi stabilită de un judecător din statul New York la o dată ulterioară.

Organizația Trump este făcută vinovată de acuzații multiple de fraudă fiscală și fals în documente legate de o schemă de 15 ani de fraudare a autorităților fiscale prin ascunderea veniturilor și a plăților bonusurilor către directorii de top.

Organizația Trump a pledat „nevinovată”.

Fostul CFO al Organizației Trump, Allen Weisselberg, a declarat în timpul audierilor judecătorești că fostul președinte al SUA Donald Trump nu știa despre frauda fiscală care s-a derulat în compania sa, conform Bloomberg .

Întrebat despre implicarea „cuiva din familia Trump” în scheme frauduloase, Weisselberg a răspuns „nu”. El a dat, de asemenea, un răspuns negativ la întrebarea dacă Trump i-a dat permisiunea pentru a comite infracțiuni financiare. Potrivit fostului director, doar asistentul său Jeffrey McConney era la curent cu schemele de evaziune fiscală, iar decizia de a nu plăti taxe „s-a bazat pe lăcomia personală” a lui Weisselberg însuși, care a planificat escrocheria atunci când a început să lucreze cu Trump, în 1986. Totodată, de asta a beneficiat și Organizația Trump. „Nu am făcut analiza, dar știam că organizația va beneficia de pe urma ei”, spune Weisselberg.

Allen Weisselberg a lucrat cu trei generații din familia Trump, începând cu tatăl fostului șef al statului, amintește Bloomberg. După cum a spus fostul director, îi este rușine de acțiunile sale „mai mult decât vă puteți imagina”.

În septembrie, biroul procurorului general al statului New York l-a acuzat pe Trump în legătură cu presupusa fraudă financiară la Organizația Trump. 

Procurorul general al statului Letitia James a intentat un proces civil împotriva lui Trump însuși, a copiilor săi Donald Trump Jr., Eric și Ivanka, și a fostului director financiar al Organizației Trump, Allen Weisselberg și a ajutorului său Jeffrey McConey.

La începutul lunii aprilie, James și-a anunțat intenția de a-l trage pe Trump la răspundere pentru presupusa fraudă financiară la compania sa. Potrivit procurorului general, Trump, în ciuda cererii parchetului și a ordinului instanței, a refuzat să furnizeze documentele necesare. Instanța a ordonat politicianului să plătească 10 mii de dolari pe zi pentru sfidarea instanței. Ulterior, Trump a fost scutit de acuzație de un tribunal din New York.

În iulie 2021, Organizația Trump și directorul financiar al acesteia, Allen Weisselberg, au fost acuzați de evaziune fiscală, fraudă, delapidare și fals. Compania, în special, este suspectată că umfla artificial valoarea activelor sale pentru a obține împrumuturi. Republicanul Trump neagă acuzațiile și numește investigațiile autorităților din New York o vânătoare de vrăjitoare inițiată de democrați. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite