George W. Bush, despre fratele său mai mic: Sper ca va candida la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Statelor Unite, George W. Bush, şi-a exprimat speranţa, cu într-un interviu difuzat joi de postul CNN, că fratele său mai mic, Jeb, va candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, relatează AFP.

„Sper că Jeb se va prezenta (n.r. – la prezidenţiale). Cred că ar putea fi un mare preşedinte. Nu am nicio idee în legătură cu ceea ce gândeşte, vom vorbi când va fi pregătit”, a adăugat fostul preşedinte american din perioada 2001-2009. Totodată, George W. Bush  a precizat că a „observat” că fratele său „face multe deplasări în ţară”.

"El a spus în public faptul că se gândeşte la familia sa. Şi, cu siguranţă, ştie foarte bine ce impact ar avea pentru familia sa o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale", a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

Jeb Bush, în vârstă de 61 de ani, fost guvernator de Florida, a afirmat că intenţionează să se prezinte la alegerile primare republicane, care vor fi lansate la începutul anului 2016. Însă, potrivit lui George W. Bush, el se va decide cu un an înainte de alegeri.

Sondajele creditează pe Jeb Bush cu mari şanse pentru a fi alesul republicanilor. Potrivit unui sondaj ABC News/Washington Post publicat miercuri, Jeb Bush se află pe aceeaşi poziţie cu senatorul Rand Paul, urmaţi la mică distanţă de fostul guvernator Mike Huckabee, Paul Ryan şi guvernatorul Chris Christie.

De partea cealaltă a spectrului politic, în tabăra democraţilor, Hillary Clinton este prima în ceea ce priveşte intenţia de vot a alegătorilor. Aceasta l-ar învinge şi pe Jeb Bush, cu 53%, faţă de 41%, potrivit aceeaşi surse.

Publicaţia „The Time” susţine că în cazul în care s-ar decide să candideze, Jeb Bush ar fi avea parte de o susţinere financiară solidă, printre principalii oameni de afaceri care ar merge alături de fratele fostului preşedinte American, fiind miliardarul Sheldon Adelson.

O declaraţie asemănătoare cu a lui George W. Bush a fost acordată presei de Barbara Bush, mama lui Jeb Bush şi soţia fostului preşedinte american, George H.W. Bush, pentru „C-Span”.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite