Furtuna tropicală Idalia se îndreaptă spre Florida. A fost emisă o avertizare de uragan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna tropicală Idalia, formată în Caraibe, se apropie amenințător de coasta Floridei. Este de așteptat ca, până miercuri dimineața, aceasta să se intensifice într-un uragan, a avertizat Centrului Național pentru Uragane (NHC), potrivit relatărilor AFP.

O furtună tropicală se apropie de Florida FOTO EPA-EFE (Arhivă)
O furtună tropicală se apropie de Florida FOTO EPA-EFE (Arhivă)

În prezent, furtuna Idalia se află în apropiere de sud-estul Mexicului, la aproximativ 165 de kilometri est de insula Cozumel, cu viteze ale vântului de până la 75 km/h, conform datelor furnizate de NHC la ora 00:00 GMT, luni.

Cu toate că se anticipează că furtuna nu va lovi direct teritoriul mexican, traiectoria estimată arată că Idalia se va transforma într-un uragan, în timp ce traversează Golful Mexic către statul Florida din SUA. Se preconizează că uraganul va ajunge în nord-vestul Floridei, miercuri dimineața.

Autoritățile au emis deja avertismente de uragan pentru o mare parte din vestul Floridei, ceea ce a dus la declanșarea stării de urgență în 33 de comitate ale statului, conform deciziei guvernatorului Ron DeSantis.

Pe lângă amenințarea pe care o reprezintă pentru Florida, Idalia a provocat deja probleme în Mexic. În statul mexican Quintana Roo, unde se află destinații populare precum Cancun și Costa Maya, furtuna a adus ploi abundente și nori, perturbând planurile turiștilor care încercau să profite de ultimul weekend al vacanței de vară.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite