Furtuna tropicală Hilary devine uragan și amenință nord-vestul Mexicului cu ploi torențiale și inundații

0
Publicat:

Furtuna tropicală Hilary s-a intensificat joi într-un uragan care se deplasează cu viteză prin Oceanul Pacific, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane din SUA.

Uraganul amenință nord-vestul Mexicului FOTO arhivă Adevărul
Uraganul amenință nord-vestul Mexicului FOTO arhivă Adevărul

„Este prognozată o intensificare rapidă, iar Hilary ar putea deveni un uragan major până în această seară sau prima parte a zilei de vineri”, a precizat centrul, cu sediul în Miami, în cel mai recent buletin.

Localizat la circa 515 kilometri sud-sudvest de oraşul-port Manzanillo, Hilary este însoţit de vânturi cu viteza maximă de 120 kilometri pe oră.

Joi se deplasa înspre vest-nord-vest cu 21 de kilometri pe oră, iar centrul său urma să se apropie de peninsula Baja California în weekend, a precizat centrul pentru uragane.

Hilary ar putea produce o cantitate de ploaie cuprinsă între 7,6-15 cm în anumite regiuni din peninsula Baja California până luni dimineaţă. În anumite zone, există riscul producerii de viituri, a avertizat NHC.

Precipitaţii intense urmează să se abată asupra sud-vestului Statelor Unite începând de vineri până la începutul săptămânii viitoare, atingând punctul maxim duminică şi luni. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite