Fox News: Fiul lui Joe Biden a fost consilierul omului de afaceri român Puiu Popoviciu, condamnat la închisoare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul fostului vicepreşedinte american Joe Biden, Hunter, a lucrat în trecut cu omul de afaceri român Gabriel Popoviciu, care a fost condamnat la închisoare după o anchetă ce a vizat afacerile sale imobiliare, potrivit Fox News.

Afacerile lui Hunter Biden au devenit o problemă controversată, preşedintele Trump şi asociaţii săi atrăgând atenţia asupra business-urilor pe care Biden, în vârstă de 49 de ani, le are în Ucraina, China şi alte părţi ale lumii. 

Potrivit publicaţiei New York Times, Hunter Biden şi-a sporit eforturile privind afacerile sale internaţionale în timpul celui de-al doilea mandat al tatălui său ca vicepreşedinte al SUA şi a început să se asocieze cu figuri pe care SUA şi statele aliate americanilor le consideră suspicioase.

Hunter Biden ar fi început să-l consilieze pe Gabriel „Puiu“ Popoviciu, un om de afaceri român, care a ajuns în atenţia autorităţilor din cauza tranzacţiilor sale imobiliare.

Ancheta vizându-l pe Popoviciu, care era cunoscut drept unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni din România, a venit după ce SUA şi aliaţii săi au cerut eforturi mai mari pentru combaterea corupţiei generalizate din România. Acest lucru a condus la condamnarea lui Popoviciu la şapte ani de închisoare.

Alte informaţii care îl vizează pe fiul candidatului prezidenţial din 2020 se concentrează pe rolul său în compania ucraineană de energie Burisma Holdings, o companie care l-a angajat în consiliul său de directori în timp ce SUA şi administraţia Obama erau preocupate cu privire la abordarea pe care să o adopte în privinţa invaziei ruse din estul Ucrainei.

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat, săptămâna trecută, că afacerile fiului lui Joe Biden în Ucraina reprezintă „un caz care se cere anchetat“, adăugând că „dacă nu este anchetat, pur şi simplu nu avem o justiţie dreaptă în această ţară“.

„Lucra pentru cea mai coruptă companie din Ucraina, lucra pentru un oligarh ucrainean care era protejat de Putin, acelaşi Putin de care am tot auzit. Imaginaţi-vă“, a spus Giuliani, care a primit, la rândul său, critici pentru că a oferit consiliere de natură legală lui Popoviciu.

SUAPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite