Fostul consilier al lui Trump, Paul Manafort, coborât forţat din avion din cauză că avea „un paşaport nevalabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE (arhiva)
Foto EPA EFE (arhiva)

Fostul consilier al lui Trump, Paul Manafort, a fost dat afară dintr-un avion, duminica trecută, 20 martie, pentru că avea un paşaport nevalabil. Incidentul a avut loc pe Aeroportul Internaţional Miami înainte ca aeronava să decoleze spre Dubai. Oficialităţile au spus că avea la purtător un paşaport nevalid / neconform.

Un detectiv al poliţiei din Miami-Dade, Alvaro Zabaleta, a confirmat că Paul Manafort a fost scos din avionul companiei aeriene Emirates fără incidente, duminică seara, scrie The Sun.

Manafort, în vârstă de 72 de ani, a condus campania fostului preşedinte Donald Trump timp de câteva luni în cursa prezidenţială din 2016, dar a fost înlăturat în luna august a aceluiaşi an, după ce au apărut în presă dezvăluiri cu privire la afacerile sale din Ucraina.

El a fost condamnat în august 2018 şi ulterior a pledat vinovat în instanţa federală din Washington.

În mai 2020, Manafort a fost eliberat din închisoarea de securitate scăzută, unde ispăşea o pedeapsă federală de peste şapte ani, pe fondul îngrijorărilor legate de coronavirus.

Deşi Manafort nu a fost suficient de mult în închisoare pentru a fi eligibil pentru eliberare condiţionată, Biroul Închisorilor a decis să-l elibereze din cauza vârstei şi stării sale de sănătate precare, a spus o persoană familiară cu problema.

Trump l-a graţiat pe Manafort în decembrie 2020. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite