Foşti şefi ai Pentagonului cheamă Senatul să valideze importante numiri militare

0
Publicat:

Şapte foşti secretari americani ai Apărării au îndemnat joi senatorii să lucreze pentru a valida cât mai repede posibil aproximativ 200 de numiri militare în aşteptare, doar un senator punând frână acestui proces din cauza opoziţiei sale la avort, notează AFP.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Tommy Tuberville, un republican din Alabama, blochează în mod deliberat o procedură care ar permite ca zeci gradaţi cu rang înalt să-şi preia rapid atribuţiile, deoarece se opune deciziei Pentagonului de a ajuta femeile din rândul armatei să obţină o întrerupere voluntară a sarcinii.

"Blocajul, de câteva săptămâni, împiedică lideri cheie să ocupe poziţii majore" în întreaga lume, scriu aceşti foşti miniştri într-o scrisoare adresată senatorilor Chuck Schumer şi Mitch McConnell, liderul democrat şi cel republican în Camera superioară a Congresului SUA.

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a decis în octombrie să îmbunătăţească accesul la avort al femeilor din armată, în special prin rambursarea cheltuielilor de călătorie sau ajutând la luarea concediului. Cu câteva luni mai devreme, Curtea Supremă anulase protecţia federală a avortului, iar cincisprezece state au interzis-o de atunci.

Tommy Tuberville a scris în februarie că, din cauza acestei alegeri "radicale" de a "facilita mii de avorturi în fiecare an cu banii contribuabililor", va "bloca" numirile Pentagonului, pe care Senatul trebuie să le valideze.

Senatorul blochează singur o procedură care permite să fie aprobate rapid în ansamblu, lăsându-le celorlaţi congresmeni doar votul nominalizare cu nominalizare, proces lung şi anost.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite