Ford, obligată să plătească 1,7 miliarde de dolari. Ce s-a întâmplat într-un accident care a ucis un cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Ford este obligată să plătească o despăgubire de 1,7 miliarde de dolari pentru un defect de fabricație al unuia dintre vehiculele sale care a dus la moartea unui cuplu în Georgia, în 2014.

Compania Ford, condamnată să plătească despăgubiri / Foto Unsplash.com
Compania Ford, condamnată să plătească despăgubiri / Foto Unsplash.com

Verdictul a fost pronunțat vineri de un juriu din comitatul Gwinnett. Ford a declarat duminică pentru Wall Street Journal că intenționează să facă apel la decizie, motivând că aceasta este „nesusținută de dovezi”.

În accidentul din Georgia din 2014 a fost implicată o camionetă F-250 Super Duty. Aceasta s-a răsturnat după ce a făcut pană de cauciuc în timp ce șoferul o conducea pe șosea. Acoperișul autovehiculului răsturnat a cedat, strivind cuplul din habitaclu, scrie Hotnews.

După accident, copiii cuplului au mers în instanță și au acuzat Ford de un defect de proiectare a modelului de camionetă, care ar fi fost implicat în alte zeci de accidente similare, arată documente citate de presa americană.

Procesul a durat trei săptămâni, iar avocații companiei au citat mai multe studii de proiectare și siguranță care ar arăta că acoperișul este suficient de puternic pentru a rezista unui astfel de impact.

Totuși, juriul a considerat responsabilă compania Ford din Dearborn, Michigan, spunând că a fabricat aproximativ 5,2 milioane de unități ale modelului din 1999 până în 2016, înainte ca acoperișul să fie întărit începând cu 2017.

Joi, același juriu a condamnat separat Ford și lanțul de service auto Pep Boys (pentru montarea unui set greșit de anvelope) la plata a 24 de milioane de dolari în despăgubiri pentru rănile suferite de copiii cuplului Melvin și Voncile Hill.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite