FBI a testat software-ul spion Pegasus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Agenţia susţine că testarea a fost efectuată în scopul combaterii criminalităţii, precum şi pentru potenţiale utilizări legitime.

Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI) a testat programul spion Pegasus, dar nu l-a folosit pentru investigaţii, a scris miercuri The Washington Post, citând o declaraţie a departamentului.

„Nu a existat nicio utilizare operaţională pentru a ajuta la investigaţie, FBI a primit o licenţă limitată doar pentru a testa şi evalua produsul”, a spus FBI într-o declaraţie pentru ziar.

Agenţia susţine că testarea a fost efectuată în scopul combaterii criminalităţii, precum şi pentru potenţiale utilizări legitime.

La mijlocul verii anului trecut, ONG-ul Forbidden Stories cu sediul în Franţa şi 17 instituţii de presă din diferite ţări au publicat investigaţii care susţin că un număr de ţări ar putea spiona zeci de mii de oameni din întreaga lume folosind troianul pentru telefonul mobil Pegasus.

Potrivit ziarului britanic The Guardian, care a participat la ancheta jurnalistică, o serie de şefi ai organizaţiilor internaţionale, guverne şi state ar putea fi ţinta supravegherii.

Compania israeliană NSO Group, care a dezvoltat programul, susţine că dreptul de a utiliza programul Pegasus este acordat exclusiv statelor şi agenţiilor guvernamentale cu permisiunea specială din partea autorităţilor israeliene.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite