FBI a deschis o anchetă penală pentru Edward Snowden, cel care a dezvăluit cum sunt monitorizate apelurile telefonice a milioane de americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Federal pentru Informaţii (FBI) a confirmat joi că a deschis o anchetă penală pentru Edward Snowden, fostul angajat CIA care a recunoscut că a dezvăluit informaţii despre programul NSA de supraveghere a comunicaţiilor.

„Domnul Snowden face obiectul unei anchete penale. Aceste scurgeri de informaţii au provocat daune importante securităţii Statelor Unite. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca această persoană să fie trasă la răspundere", a precizat directorul FBI, Robert Mueller.

Edward Snowden, 29 de ani, angajat al Agenţiei Naţionale pentru Securitate din SUA, a dezvăluit că el este sursa informaţiilor despre programul american de supraveghere a comunicaţiilor.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a confirmat marţi că lucrează la dosarul de acuzare împotriva lui Edward Snowden, fostul angajat CIA care a recunoscut că se află în spatele dezvăluirilor privind monitorizarea apelurilor telefonice a milioane de americani.

Snowden a fugit, se pare, din Hong Kong şi s-ar afla acum în Islanda.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite