FBI a dat de urma lui „Misha“, bărbatul care i-ar fi radicalizat pe fraţii Ţarnaev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii FBI i-au dat de urmă misteriosului „Misha”, indicat de unchiul fraţilor Ţarnaev, cei care au dus la capăt atacul de la Boston, drept cel care i-a radicalizat pe nepoţii săi, informează televiziunea CBS, citată de cotidianul spaniol „ABC”.

În timp ce poliţiştii americani încercau să-i captureze pe fraţii Ţarnaev, unchiul lor, Ruslan Ţarni, a declarat pentru CNN că un prieten din Cambridge, Massachusetts, pe nume Misha (un armean care s-a convertit la islam), i-ar fi „spălat creierul” lui Tamerlan Ţarnaev.

Mihail „Misha” Allahverdov, în vârstă de 39 de ani, a acordat în exclusivitate un interviu pentru o publicaţie newyorkeză, negând că ar fi fost mentorul fraţilor Ţarnaev şi cel care le-a „alimentat” radicalizarea. „Dacă aş fi fost profesorul lui, m-aş fi asigurat că nu face aşa ceva”, a spus „Misha”, referindu-se la atentatul în urma căruia au murit trei persoane şi alte 260 au fost rănite.

Potrviti postului CBS, bărbatul este foarte cooperant cu anchetatorii şi a predat agenţilor FBI calculatorul şi telefonul său mobil, ca să demonstreze că nu a mai luat contact cu fraţii Ţarnaev. De altfel, bărbatul i-a asigurat pe anchetatori că n-a mai vorbit cu Tamerlan de trei ani.

Allahverdov locuieşte momentan în Rhode Island.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite