Explozie la un liceu din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozie la un liceu din New York. O conductă de gaze a explodat joi seara în timpul unor lucrări de construcţii la liceul John F. Kennedy din New York, rănind trei muncitori şi provocând pagube pe trei etaje ale clădirii, au anunţat autorităţile americane.

Şapte persoane lucrau la un proiect de construcţii într-un laborator de ştiinţe de la etajul şase, când s-a produs explozia, a informat poliţia, citată de New York Times.

Muncitorii evacuau gazul dintr-o conductă din laborator, înainte de a începe lucrarea, dar nu l-au evacuat complet, ceea ce a permis declanşarea exploziei, a precizat poliţia.

Deflagraţia a spart geamurile de la etajul şase şi a fost simţită într-o clădire de apartamente din apropiere, potrivit oficialilor şi martorilor. Poliţia a mai afirmat că explozia a provocat pagube importante la etajele patru, cinci şi şase ale liceului.

Explozie la un liceu din New York. Ce spune primarul 

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat că etajul şase al liceului a fost „puternic avariat“, cel puţin trei clase fiind afectate de explozie. El a precizat că municipalitatea va evalua clădirea pentru a stabili dacă poate fi redeschisă parţial sau total.

Conform oficialilor, cei trei muncitori răniţi au fost transportaţi la Centrul Medical Jacobi din cartierul Bronx, unul dintre ei fiind în stare critică, iar ceilalţi doi în stare gravă.

Liceul face parte dintr-un complex de şcoli din cartierul new-yorkez Manhattan în care învaţă peste 4.000 de elevi.

Aproape 140 de pompieri şi zeci de camioane de stingere a incendiilor au intervenit la locul deflagraţiei.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite