Elon Musk, pus să aleagă între Ron DeSantis și Trump pentru prezidențiale: Ce răspuns a dat șeful Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a afirmat într-un schimb de mesaje pe Twitter că îl preferă la conducerea Statelor Unite pe Ron DeSantis în detrimentul lui Donald Trump.

Ron De Santis (stânga) alături de Donald Trump FOTO Getty Images
Ron De Santis (stânga) alături de Donald Trump FOTO Getty Images

Întrebat de un utilizator de Twitter dacă l-ar susține pe Ron DeSantis la câștigarea nominalizării republicane pentru duelul final pentru Casa Albă la alegerile din 2024, Elon Musk a răspuns „da”.

Totuși, multimiliardarul american recunoaște că nu este cea mai bună opțiune, întrucât nu a identificat încă un candidat „rezonabil și centrist”.

Susținerea afișată de Elon Musk față de Ron DeSantis survine la o săptămână după ce cel mai bogat om din lume i-a permis lui Donald Trump să folosească din nou Twitter, platformă de microblogging pe care a achiziționat-o acum câteva săptămâni.

În condițiile în care valul roșu așteptat în Statele Unite sub imboldul lui Trump nu a mai venit la alegerile de la mijloc de mandat, fostul președinte american se află într-o poziție inconfortabilă. Acesta caută să-și reconsolideze statutul de lider al republicanilor cu atacuri mai ales împotriva lui Ron De Santis, guvernatorul de Florida fiind văzut o stea în ascensiune în tabăra sa.

Într-o postare publicată pe platforma online Truth Media, Trump a încercat să-l desconsidere pe DeSantis, susținând, între altele, că nu ar fi ajuns guvernator al Floridei fără suportul său. Trump l-a catalogat pe DeSantis drept un mediocru care profită de soarele din Florida.

Într-o intervenție la Fox News, Donald Trump i-a transmis lui Ron DeSantis să nu candideze la nominalizarea Partidului Republican întrucât riscă dezvăluirea unor „lucruri nu prea măgulitoare despre el”.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite