Elon Musk îl atacă pe miliardarul George Soros: „Pare să dorească distrugerea civilizației occidentale“

0
Publicat:

Elon Musk a acuzat fundația miliardarului George Soros că dorește să distrugă civilizația occidentală, în timp ce magnatul tehnologiei se pregătește să se întâlnească cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în California.

Elon Musk îl atacă pe miliardarul George Soros FOTO Getty Images
Elon Musk îl atacă pe miliardarul George Soros FOTO Getty Images

Musk a făcut acest comentariu ca răspuns la postarea unui utilizator care a distribuit imagini cu oameni sosind pe insula italiană Lampedusa, din nordul Africii, și care se referă la o „invazie condusă de George Soros” a Europei.

Organizația Soros pare să dorească nimic mai puțin decât distrugerea civilizației occidentale”, a postat proprietarul lui X, fostul Twitter, relatează The Guardian.

Soros, om de afaceri și filantrop maghiaro-american, a fost subiectul mai multor teorii antisemite ale conspirației.

O campanie a prietenilor și aliaților evrei ai lui Musk

Open Society Foundations, care sprijină grupurile societății civile, inclusiv unele care lucrează pe probleme care afectează siguranța și bunăstarea migranților, refugiaților și solicitanților de azil, este o țintă obișnuită a extremei drepte.

Musk a fost acuzat de grupările pentru drepturile civile că a amplificat antisemitismul pe platforma sa - lucru pe care el neagă. El este programat să se întâlnească cu Netanyahu pentru discuții despre care ambii au spus că se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale, și nu pe Liga Antidefăimării (ADL).

Cu toate acestea, Washington Post a relatat săptămâna trecută că întâlnirea este cel mai recent pas dintr-o campanie a prietenilor și aliaților evrei ai lui Musk, pentru a evita criticile tot mai mari legate de creșterea discursului sa antisemit pe platforma X.

Musk a amenințat că va da în judecată ADL, un grup de drepturi civile din SUA care militează împotriva antisemitismului și bigotismului și l-a acuzat că încearcă să „ucidă” platforma.

Grupurile pentru drepturile civile, inclusiv Centrul pentru Combaterea Urii Digitale și ADL, au emis concluzii conform cărora volumul discursurilor instigatoare la ură pe platforma X a crescut sub conducerea lui Musk.

Erdogan l-a invitat pe Elon Musk să construiască o fabrică Tesla în Turcia

Președintele turc Recep Erdogan i-a cerut directorului executiv al Tesla, Elon Musk, să construiască o fabrică Tesla în Turcia, a anunțat luni biroul de presă al țării, potrivit Reuters.

Potrivit comunicatului, Elon Musk a spus că mulți furnizori turci lucrează deja cu Tesla și că Turcia a fost printre cei mai importanți candidați pentru următoarea sa fabrică.

Tesla nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Erdogan și Musk vorbeau în timpul unei întâlniri la Turkish House, un zgârie-nori de lângă Organizația Națiunilor Unite din New York, a informat agenția de presă de stat turcă Anadolu.

Erdogan se află în SUA pentru a participa la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Erdogan a mai spus în timpul întâlnirii că Turcia este deschisă cooperării în domeniul inteligenței artificiale și Starlink, compania de internet prin satelit a companiei SpaceX de la Musk, a spus direcția de comunicații.

Acesta l-a citat pe Musk spunând că SpaceX dorește să colaboreze cu autoritățile turce pentru a obține licența necesară pentru a oferi servicii prin satelit Starlink în Turcia.

De asemenea, a mai spus că Erdogan l-a invitat pe Musk să participe la festivalul aerospațial și tehnologic turc Teknofest din Izmir la sfârșitul lunii septembrie și l-a citat pe Musk spunând că va participa cu plăcere.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite