Putin, elogiu pentru Elon Musk: „Este o persoană remarcabilă și un om de afaceri excepțional”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin l-a lăudat marți pe omul de afaceri de origine sud-africană Elon Musk ca fiind o „persoană remarcabilă” și un om de afaceri a cărui companie SpaceX a devenit un jucător important în industria transportului spațial, relatează Reuters. 

Elon Musk este în relații bune cu Vladimir Putin
Elon Musk este în relații bune cu Vladimir Putin

Elogiul public al lui Putin la adresa lui Musk vine la câteva zile după ce antreprenorul a declarat că a refuzat anul trecut o solicitare ucraineană de a activa rețeaua sa de sateliți Starlink în orașul portuar Sevastopol din Crimeea pentru a ajuta la un atac asupra flotei rusești din această zonă, spunând că se teme de complicitatea într-un act de război „major”.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a intrat pe X (fostul Twitter) la începutul acestei luni pentru a-l lăuda pe Musk pentru această decizie - care a fost aspru criticată de politicienii ucraineni - ca fiind „ultima minte adecvată din America de Nord”.

Putin, vorbind la un forum economic din Orientul Îndepărtat al Rusiei, nu a făcut referire la incidentul Starlink. Dar, întrebat despre succesul companiei SpaceX a lui Musk în lansarea de rachete în spațiu, el a spus: „Nu am avut nicio problemă”

„În ceea ce privește afacerile private și Elon Musk... el este, fără îndoială, o persoană remarcabilă. Acest lucru trebuie să fie recunoscut și cred că este recunoscut în întreaga lume”, a spus Putin. 

„El (Musk) este un om de afaceri activ și talentat și reușește foarte mult, inclusiv cu sprijinul statului american”, a adăugat Putin.

Liderul rus a declarat că Moscova intenționează să persevereze cu propriul program spațial, în ciuda eșecului unei misiuni din iulie pe Lună. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite