Erdogan l-a invitat pe Elon Musk să construiască o fabrică Tesla în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele turc Recep Erdogan i-a cerut directorului executiv al Tesla, Elon Musk, să construiască o fabrică Tesla în Turcia, a anunțat luni biroul de presă al țării, potrivit Reuters.

Elon Musk
Elon Musk. Foto Getty Images

Potrivit comunicatului, Elon Musk a spus că mulți furnizori turci lucrează deja cu Tesla și că Turcia a fost printre cei mai importanți candidați pentru următoarea sa fabrică.

Tesla nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Erdogan și Musk vorbeau în timpul unei întâlniri la Turkish House, un zgârie-nori de lângă Organizația Națiunilor Unite din New York, a informat agenția de presă de stat turcă Anadolu.

Erdogan se află în SUA pentru a participa la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Erdogan a mai spus în timpul întâlnirii că Turcia este deschisă cooperării în domeniul inteligenței artificiale și Starlink, compania de internet prin satelit a companiei SpaceX de la Musk, a spus direcția de comunicații.

Acesta l-a citat pe Musk spunând că SpaceX dorește să colaboreze cu autoritățile turce pentru a obține licența necesară pentru a oferi servicii prin satelit Starlink în Turcia.

De asemenea, a mai spus că Erdogan l-a invitat pe Musk să participe la festivalul aerospațial și tehnologic turc Teknofest din Izmir la sfârșitul lunii septembrie și l-a citat pe Musk spunând că va participa cu plăcere.

De asemenea, Musk urmează să se întâlnească luni în California cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Musk a postat pe platforma de socializare X că discuțiile lor se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale.

În august, Tesla și-a exprimat interesul pentru construirea unei fabrici în India care să producă un vehicul electric la preț redus.

Tesla are în prezent șase fabrici și construiește o a șaptea în Mexic, în nordul statului Nuevo Leon, parte a eforturilor producătorului auto de a-și extinde amprenta globală.

Musk a spus în mai că Tesla va alege probabil o locație pentru o nouă fabrică până la sfârșitul acestui an.

Acțiunile Tesla au crescut cu 123% în acest an, iar producătorul de automobile a declarat sâmbătă că a produs cea de-a 5 milioane de mașini.

Pe lângă conducerea Tesla, Musk a cumpărat și X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, pentru 44 de miliarde de dolari în 2022.

În timp ce se descrie drept un absolutist al libertății de exprimare, Musk a respectat unele solicitări ale guvernului turc de a cenzura conținutul din țară. În alte cazuri, compania de social media s-a opus ordinelor instanțelor turcești.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite