După modelul lui Trump, Biden blochează investiţiile pentru firmele din China care furnizează tehnologie armatei chineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO whitehouse.gov
FOTO whitehouse.gov

Administraţia Biden extinde domeniul de acţiune al unui decret prezidenţial al fostului preşedinte Donald Trump, prin care se interziceau investiţiile americane în companii din China care sprijină armata chineză, inclusiv prin vânzarea de tehnologie de urmărire, relatează The Washington Post.

Un decret al preşedintelui Biden, care va intra în vigoare de joi, urmează să lărgească domeniul de acţiune al interdicţiilor şi va transfera autoritatea în acest caz la Departamentul Trezoriei de la Departamentul Apărării. Prin această mutare, decretul va fi mai "stabil din punct de vedere legal”, spun oficiali din administraţie.

Noul decret "previne susţinerea domeniului apărării din China cu investiţii americane şi extinde capacitatea guvernului Statelor Unite de a se lupta cu ameninţarea supravegherii cu care contribuie firmele din şi din afara Chinei – de la supravegherea minorităţilor religioase şi etnice care facilitează represiunea şi abuzuri în ce priveşte drepturile omului”, a anunţat administraţia.

Oficiali ai guvernului SUA spun că mutarea la alt departament este importantă, în contextul în care unele companii chinezeşti au reuşit să evite interdicţia prin atacarea ei în justiţie. Păstrarea şi împuternicirea acestor politici ale fostei administraţii arată că Joe Biden păstrează abordarea mai dură a Statelor Unite faţă de China adoptată de predecesorul său. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite