Donald Trump spune că i-ar graţia pe insurecţioniştii de la Capitoliu dacă va deveni din nou preşedinte în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a sugerat din nou că va candida pentru al doilea mandat în 2024 şi a spus că „va lua în considerare” graţierea insurecţioniştilor care au pătruns forţat în Capitoliu în 6 ianuarie 2021, relatează CNN.

„Dacă candidez şi dacă voi câştiga, îi vom trata drept pe acei oameni din 6 ianuarie. Îi vom trata drept, iar dacă va fi nevoie de graţieri, atunci îi vom graţia, pentru că au fost trataţi atât de nedrept până acum”, a spus Donald Trump.

Trump a făcut comentariile în timpul unui miting de campanie în Texas, acolo unde i-a atacat pe procurorii care gestionează cazurile împotriva insurecţioniştilor de la Capitoliu şi a spus că aceştia din urmă „sunt trataţi atât de nedrept”.  Comentariile lui Trump reflectă o schimbare de atitudine printre republicani, care consideră că insurecţioniştii ar trebui iertaţi, iar evenimentele din 6 ianuarie, uitate.

Departamentul de Justiţie al administraţiei americane a pus sub acuzare peste 700 de indivizi în legătură cu Asaltul de la Capitoliu.

În cadrul mitingului, Trump a continuat să susţină informaţiile false conform cărora a pierdut alegerile din 2020 din cauza fraudelor. Deşi nu a confirmat explicit că va candida din nou la preşedinţie, Trump le-a promis susţinătorilor săi că republicanii vor recâştiga Casa Albă în 2024.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite