Donald Trump solicită Europei să „se mişte” în cazul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se „mişte” şi să deblocheze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, notează AFP, scrie AGERPRES.

Donald Trump FOTO: EPA-EFE
Donald Trump FOTO: EPA-EFE

„Cum se face că Statele Unite au angajat peste 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, mai mult decât Europa, în timp ce ne desparte un ocean!”, a spus acesta pe reţeaua sa, TruthSocial.

Statele Unite ale Americii sunt principalul susţinător militar al Ucraina, iar Congresul examinează în prezent un nou pachet de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, contestat dur de aleşii republicani cei mai apropiaţi de Donald Trump.

Fără a se opune direct, Donald Trump a estimat în ultimele zile că SUA trebuie să înceteze să mai dea bani fără să spere ca ei să fie rambursaţi„De ce Europa nu dă mai mulţi bani pentru a ajuta Ucraina?”, a scris joi republicanul într-o postare pe reţeaua sa, lansând următorul îndemn, scris cu majuscule: „Mişcă-te, Europa!”.

Donald Trump a discutat problema cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu ministrul britanic de externe David Cameron, care l-au vizitat în ultimele zile.

Fostul președinte republican a creat panică în Europa în luna februarie, când a ameninţat că nu va mai garanta protecţia ţărilor membre NATO împotriva Rusiei dacă acestea nu îşi plătesc partea.

Conform institutului german de cercetare Kiel, totalul ajutorului european pentru Ucraina depăşeşte ajutorul american în sumele angajate.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite