Donald Trump promite facilitarea obţinerii rezidenţei străinilor cu diplomă de studii superioare obţinută în SUA. Biden făcuse aceeași declarație

0
Publicat:

După ce marţi Joe Biden a declarat că vrea să faciliteze obţinerea vizelor pentru cetăţenii străini care au diplomă de studii superioare obţinută în SUA, contracandidatul său, Donald Trump, spune şi el acelaşi lucru.

Donald Trump şi Joe Biden. Foto arhivă
Donald Trump şi Joe Biden. Foto arhivă

Cunoscut pentru opiniile sale radicale în ceea ce priveşte imigranţii, Donald Trump a luat pe toată lumea prin surprindere în cadrul unui podcast difuzat joi, când a declarat că cei care au obţinut o diplomă de studii superioare în Statele Unite ar trebui să primească în mod automat din partea guvernului drept de rezidenţă.

Această declaraţie vine în contextul în care imigraţia este un subiect major al campaniei electorale pentru prezindenţiale în Statele Unite şi după ce, marţi, Joe Biden a spus că vrea să faciliteze procedura de obţinere a vizelor de lucru pentru cetăţenii străini care au obţinut o diplomă de studii superioare în SUA şi care au primit o ofertă de angajare în ţară, potrivit Digi24.

 „Ar trebui să obţineţi automat, odată cu diploma, «green card» pentru a putea rămâne în această ţară”, a surprins asistenţa Donald Trump în interviul pentru podcastul All-In publicat joi și citat de Agerpres.

Fostul preşedinte american, care îşi doreşte un nou mandat, a mai spus că „ştie poveştile unor oameni care au obţinut o diplomă la o super universitate (...) şi care doresc cu disperare să rămână în SUA”.

„Ei aveau un proiect de companie, un concept şi nu pot (să rămână). Se întorc în India, în China şi înfiinţează compania în aceste ţări şi devin multimiliardari, angajând mii şi mii de oameni. Iar aceasta ar fi putut să fie făcut aici”, a afirmat Donald Trump.

Aceste declaraţiile ale republicanului, care contrazic poziţia sa de până acum privind imigranţii, vin după ce, marţi, rivalul său democrat la alegerile prezidenţiale a anunţat o măsură similară.

Tot marţi, Joe Biden a anunţat măsuri privind regimul imigranţilor de care ar putea beneficia sute de mii de persoane. „Putem în acelaşi timp să securizăm frontiera (cu Mexicul) şi să oferim căi legale de imigraţie”, spunea actualul preşedinte american.

Candidat pentru un al doilea mandat, Joe Biden încearcă să răspundă acuzaţiilor de relaxare a legii privind imigrarea, venite din partea pardidelor de dreapta, cât să şi rămână fidel promisiunilor sale de campanie electorală în care a vorbit despre un sistem de imigrare „mai uman”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite