Donald Trump nu se lasă cu acţiunile de contestare a rezultatului alegerilor. Vrea să meargă până la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Donald Trump Foto Getty Images
Preşedintele SUA, Donald Trump Foto Getty Images

Preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, care contestă rezultatul alegerilor, vrea să meargă până la Curtea Supremă. Un renumit constituţionalist a declarat pentru Fox News că există motive de contestare, deşi n-a văzut dovezile, dar că acestea nu sunt suficiente pentru o schimbare semnificativă a numărului de voturi.

 Preşedintele Trump îşi concentrează eforturile de a răsturna rezultatele alegerilor în statele care au fost decisive în înfrângerea sa de către Joe Biden. Analiştii observă că o vastă maşinărie a diplomaţiei afacerilor şi lobby-ului a început să se remodeleze pentru era Biden.

Jurnalistul veteran, Carl Bernstein, care a expus alături de colegul său de atunci, Bob Woodward, scandalul Watergate, a avertizat că este posibil ca ţara să aibă în faţă o criză constituţională. Un număr crescând de republicani din cei mai conservatori, de la membrii ai Congresului, până la personalităţi din media de dreapta, se îndepărtează de abordarea preşedintelui şi a echipei sale de avocaţi, acuzând că ea este periculoasă. Ei îi cer lui Donald Trump fie să prezintă dovezile de fraudă pe care pretinde că le are, fie să îşi recunoască înfrângerea în faţa lui Joe Biden.

Echipa lui Trump atacă în recurs decizia unui judecător federal privind alegerile în Pennsylvania 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi echipa sa de campanie au contestat în apel, pe 22 noiembrie, refuzul unui judecător federal de a examina demersul său prin care a încercat să împiedice validarea a milioane de voturi trimise prin poştă în statul Pennsylvania. Decizia instanţei emisă cu o zi înainte a fost ultima lovitură dată încercărilor lui Trump de a submina rezultatele alegerilor la nivel naţional prin mai bine de douăzeci de procese judiciare şi alte măsuri, potrivit presei americane, fără precedent.

Judecătorul de district Matthew Brann a scris în hotărârea sa că reprezentanţii staff-ului de campanie a lui Donald Trump au folosit argumente juridice şi acuzaţii speculative, nesusţinute de probe. După decizia tribunalului, oficialii din Pennsylvania pot să valideze rezultatele alegerilor care arată victoria candidatului democrat Joe Biden în acest stat cu un avans de peste 80.000 de voturi faţă de Donald Trump. Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie cu 306 voturi ale electorilor faţă de 232, obţinute de Donald Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite