Donald Trump, în faţa susţinătorilor săi reuniţi la Washington: „Nu vom ceda. Nu vom recunoaşte nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump vorbind la mitingul Save America FOTO EPA-EFE
Donald Trump vorbind la mitingul Save America FOTO EPA-EFE

Într-un discurs rostit miercuri în faţa susţinătorilor săi, Donald Trump a pus din nou la îndoială victoria lui Joe Biden şi a acuzat presa că a participat la trucarea alegerilor din 3 noiembrie.

Trump s-a declarat neîncrezător în faptul că fostul său adversar în alegerile prezidenţiale ar fi putut fi ales de peste 80 de milioane de americani. „Oare crede cineva că Joe (Biden, n. red.) a obţinut 80 de milioane de voturi. A avut 80 de milioane de voturi pe calculator. Este o ruşine”, a spus liderul de la Casa Albă, susţinând că el este câştigătorul alegerilor.

Întrerupt pe alocuri de urale şi scandări, preşedintele în exerciţiu a repetat acuzaţiile de „furt”.

Miliardarul newyorkez a reiterat că nu va recunoaşte niciodată rezultatul alegerior. „Nu vom renunţa, nu vom recunoaşte nimic”, a declarat el.

Trump a insinuat că presa ascunde amploarea manifestaţiei de la Washington: „Avem sute de mii de oameni aici şi vreau doar să fie recunoscuţi de presa falsă. Întoarceţi camerele vă rog şi arătaţi ce se întâmplă cu adevărat aici”.

Republicanul a sugerat de asemenea că presa şi giganţii tehnologii au contribuit la „trucarea alegerilor”.

Şi a făcut din nou presiuni asupra lui Mike Pence: „Dacă va face un lucru bun, vom câştiga alegerile. Dacă nu va face, atunci va fi o zi tristă pentru întreaga ţară”.

Trump a făcut aceste declaraţii în timp ce Congresul s-a reunit miercuri pentru a valida alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite