Donald Trump extinde căutările pentru un secretar de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ales al Statelor Unite Donald Trump extinde căutările pentru candidaţi la funcţia de secretar de stat, în timp ce echipa sa de tranziţie rămâne divizată, la aproape o lună după alegeri, asupra modului în care să umple golul cel mai proeminent din cabinetul său potenţial, scrie The New York Times.

Kellyanne Conway, un consilier al lui Trump, a declarat duminică reporterilor că cercetările s-au extins dincolo de cei patru bărbaţi luaţi deja în considerare şi că Trump a planificat pentru interviu şi alţi candidaţi, la începutul acestei săptămâni.

Printre aceşti noi candidaţi ar fi incluşi John R. Bolton, un ambasador la Naţiunile Unite sub conducerea preşedintelui George W. Bush, Jon M. Huntsman Jr., fostul guvernator al statului Utah şi ambasador în China în mandatul preşedintelui Obama, Rex W. Tillerson, preşedintele şi directorul executiv al Exxon Mobil şi senatorul Joe Manchin III, democrat din Virginia de Vest.

Întrebat despre căutare, în emisiunea „This Week”  de pe postul ABC, vice-preşedintele ales Mike Pence l-a menţionat pe Bolton drept un potenţial candidat şi a spus că alte persoane ar putea fi adăugate pe listă. Bolton s-a întâlnit cu Trump timp de aproximativ o oră, vineri, iar Tillerson este programat să se întâlnească cu Trump marţi, potrivit unor surse informate cu privire la aceste reuniuni, scrie NYT.

În ciuda diferenţelor de opinie asupra războiului din Irak, pe care Bolton îl sprijină cu ardoare, Trump a spus în timpul campaniei că a apelat la Bolton pentru sfaturi militare.

Echipa de tranziţie a semnalat anterior că grupul de candidaţi pentru postul de secretar de stat a fost redus la patru bărbaţi: Mitt Romney, candidatul republican la preşedintie în 2012, Rudolph W. Giuliani, fostul primar al oraşului New York şi un aliat apropiat al lui Trump, senatorul Bob Corker din Tennessee, preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe, şi David H. Petraeus, general pensionat şi director al CIA în mandatul preşedintelui Obama.

Unii dintre aceşti candidaţi pot fi aduşi înapoi pentru interviuri ulterioare, au spus surse puse la curent cu întâlnirile. Un anunţ al unei selecţii pentru post nu este de aşteptat timp de cel puţin câteva zile.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite