Donald Sterling, patronul rasist al unei echipe americane de baschet, cere daune de un miliard de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Sterling (80 de ani), alături de iubita lui, Vanessa Stiviano (31 de ani)
Donald Sterling (80 de ani), alături de iubita lui, Vanessa Stiviano (31 de ani)

Patronul echipei de baschet LA Clippers cere daune în valoare de un miliard de dolari din partea Asociaţiei Naţionale de Baschet a Statelor Unite (NBA), după ce aceasta l-a obligat să iasă din acţionariat din cauza remarcelor rasiste făcute de acesta în repetate rânduri.

În vârstă de 80 de ani, Donald Sterling a decis să acţioneze în instanţă NBA pentru a contesta decizia de a-i interzice accesul pe viaţă la jocurile de baschet din NBA. Restricţia a fost aplicată după ce, luna trecută, site-ul tabloid TMZ a difuzat o convorbire între Sterling şi iubita lui, în care patronul echipei îi spunea să nu apară la meciuri alături de „prietenii ei negri”. „Poţi să vorbeşti cu ei, poţi să te întâlneşti cu ei, poţi să te şi culci cu ei, dar nu te afişa cu ei la meciurile mele”, îi spunea Sterling iubitei sale, Vanessa Stiviano, cu 50 de ani mai tânără decât el. 

Din cauza acestor afirmaţii, Sterling a fost amendat cu 2,5 milioane de dolari şi a primit interdicţia de a mai participa la meciurile NBA, iar Asociaţia a luat măsuri pentru a-l forţa să vândă echipa de baschet. 

Acum, avocaţii lui Sterling susţin că măsurile prin care acesta a fost forţat să vândă „sunt neconstituţionale, în contradicţie cu termenii contractuali, restricţionează comerţul, violează îndatoririle fiduciare, este maliţios şi opresiv”, se arată în dosarul procesului, obţinut de CNN. 

În motivaţia expusă, Sterling susţine că el nu a încălcat niciodată regulamentul NBA, iar înregistrarea de la baza căreia a izbucnit scandalul nu este legală. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite