„Te poţi culca cu negri, dar nu-i aduce la meciurile echipei mele!” Această replică l-a costat suspendarea din sport pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domald Sterling, alături de fosta sa iubită
Domald Sterling, alături de fosta sa iubită

Un caz flagrant de rasism a pus capăt activităţii în sport a unui personaj, care nu s-a putut abţine să nu trimită acest mesaj iubitei sale.

Cel în cauză este Donald Sterling, patronul echipei de baschet profesionist, Los Angeles Clippers. Sterling, în vârstă de 80 de ani i-a reproşat mult mai tinerei iubitei sale, de care tocmai s-a despărţit, dar după care încă suferă, că a publicat pe contul de Instagram o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson, fost star al Los Angeles Lakers.

"Pe contul tău de Instagram de rahat nu trebuie să te arăţi alături de negri. Te poţi culca cu negri, poţi să-i aduci la tine, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi să nu-i aduce la meciurile mele", a punctat Sterling, spre indignarea mass media din SUA. 

Gestul său a provocat un val uriaş de critici, iar Adam Silver, conducătorul NBA, a anunţat, după încheierea unei anchete, că Sterling a fost suspendat pe viaţă şi a primit amenda maximă, 2,5 milioane de dolari.


Ca urmare a acestei suspendări, Sterling nu are voie să conducă echipa şi să asiste la meciuri din NBA. Silver a adăugat că va cere proprietarilor din NBA să-şi exercite autoritatea pentru a-l obliga pe Sterling să vândă clubul, evaluat la 575 de milioane de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite