De ce se antrenează piloţii americani pe avioane de luptă ruseşti

0
0
Suhoi 27
Suhoi 27

Revista americană „National Interest“ scrie că piloţii americani se antrenează pe avioane de luptă străine, inclusiv ruseşti, pentru a le testa capabilităţile şi manevrabilitatea.

Publicaţia americană notează că avioanele de luptă cumpărate de la „ţări terţe" au fost date piloţilor americani pentru testare. Site-ul Pride Aircraft a informat recent că două aeronave Suhoi Su-27 au fost achiziţionate în Ucraina către un client necunoscut.

Achiziţionarea a două Su-27 a fost confirmată de pilotul Gerry Gallop. Acesta a precizat că a mers personal în Ucraina pentru a evalua starea ambelor aeronave şi a participa la tranzacţie. Experţii subliniază faptul că aceste avioane pot fi folosite în timpul zborurilor de antrenament pentru a le compara cu cele americane.

Presa americană a speculat recent că este posibil ca unul dintre cei mai buni piloţi de încercare americani, locotenent-colonelul Eric Schultz, membru al escadrilei de elită Red Hats să-şi fi pierdut viaţa în timpul unui zbor cu un Suhoi SU-27.  Pilotul a murit în timpul unui zbor de antrenament în Nevada, la 160 km nord-vest de baza aeriană Nellis.

Un centru de instruire al piloţilor americani pentru lupte aeriene a fost înfiinţat în 1969 la baza aeriană Miramar. Cu toate acestea, americanii nu aveau avioane sovietice în acel moment.

După destrămarea Uniunii Sovietice, Pentagonul a avut ocazia să studieze avioane de luptă MiG-29 şi Su-27. La sfârşitul anilor 1990, aparate MiG-29 au fost cumpărat prin intermediari din Republica Moldova. Recent, s-a scris că Ucraina a transmis SUA câteva Su-27 din flotila armatei.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite