Copil de opt ani, ucis în Detroit, după ce un glonţ a trecut prin peretele camerei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia americană investighează locul faptei pentru a găsi vinovaţii FOTO Associated Press
Poliţia americană investighează locul faptei pentru a găsi vinovaţii FOTO Associated Press

Un băiat de opt ani a fost ucis de un un glonţ care a penetrat peretele camerei sale şi l-a lovit în timp ce dormea, a anunţat poliţia din oraşul american Detroit. Copilul a primit îngrijiri de urgenţă, însă medicii au pronunţat decesul său la 45 de minute după ce a fost împuşcat.

Reprezentanţii poliţiei din Detroit au declarat pentru presă că băiatul a fost victima unui schimb de focuri, care se defăşura în afara casei sale. Incidentul a avut loc într-unul din cartierele sărace ale oraşului, unde există mai multe găşti rivale, implicate în traficul de droguri şi atacuri armate.

Până în prezent nu s-a făcut niciun arest, deşi poliţia investighează cauzele producerii tragediei.

Vecinii băiatului au declarat pentru Associated Press că s-au auzit „cinci sau şase focuri de armă“, însă acest lucru se întâmplă la ordinea zilei în cartierul din nord-estul oraşului Detroit.

Martorii au declarat că au ieşit afară să vadă ce s-a îmtâmplat în momentul în care au auzit ţipetele mamei băiatului. Prietenul acesteia l-a scos pe băiat afară, ţinându-l în braţe, iar poliţia a ajuns foarte rapid la faţa locului.

În faţa casei unde s-a produs tragedia, vecinii au aprins lumânări şi au adus animale de pluş şi flori, pentru a-şi exprima regretele faţă de moartea băieţelului. Pe mai multe cartoane se puteau citi mesaje precum: „Încetaţi violenţa“, „Copiii sunt viitorul“, „Copiii noştri au dreptul la viaţă“.

Moartea copilului de opt ani survine la trei săptămâni după ce o fetiţă de numai doi ani a fost ucisă într-un schimb de focuri în Inkster, la sud-vest de Detroit. Fata a fost împuşcată în faţa tatălui ei, de doi bărbaţi, reţinuţi ulterior pentru crimă. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite