Complot iranian, vizând asasinarea lui Donald Trump, descoperit de Serviciile Secrete ale SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au primit recent informații despre un complot iranian vizând asasinarea fostului președinte Donald Trump, a relatat CNN marți. Un oficial american a confirmat că Secret Service a împărtășit detalii despre această amenințare sporită cu echipa de campanie a lui Trump. Suspectul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump nu are legătură cu acest complot, potrivit sursei citate.

Donald Trump, vizat de un complot iranian FOTO Getty Images
Donald Trump, vizat de un complot iranian FOTO Getty Images

Secret Service și echipa de campanie a lui Trump au fost informate despre complot înainte de mitingul de sâmbătă, conform unui reporter CNN care a postat pe platforma X, care citează un oficial de securitate națională din SUA, conform Agerpres.

Anthony Guglielmi, purtătorul de cuvânt al Secret Service, a declarat că agenția „a adăugat recent resurse și capacități de protecție la detaliile privind securitatea fostului președinte”

Casa Albă a refuzat să comenteze, dar a declarat că nu există indicii că trăgătorul suspectat în tentativa de asasinare a lui Trump de sâmbătă ar fi avut complici străini sau interni, scrie Reuters.

În timp ce Iranul a transmis că acuzațiile la adresa sa sunt „nefondate și răuvoitoare”.

Din perspectiva Republicii Islamice Iran, Trump este un criminal care trebuie să fie urmărit și pedepsit în fața unei instanțe de judecată pentru că a ordonat asasinarea generalului Soleimani. Iranul a ales calea legală pentru a-l aduce în fața justiției”, se arată în declarația Iranului.

Serviciile secrete au fost aspru criticate după ce atacatorul de 20 de ani, Thomas Matthew Crooks, a reușit să acceseze un acoperiș cu vedere la mitingul de sâmbătă și să deschidă focul asupra fostului președinte american Donald Trump, rănindu-l la ureche. Un spectator a fost ucis şi alţi doi răniţi grav în urma tentativei de asasinat. Președintele Joe Biden a ordonat o revizuire independentă a modului în care trăgătorul a ajuns atât de aproape de a-l ucide pe Trump, iar Secret Service se confruntă, de asemenea, cu anchete din partea Congresului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite