Compania X a lui Elon Musk dă în judecată Media Matters pentru antisemitism

0
Publicat:

Platforma de socializare a lui Elon Musk, X, a dat în judecată un grup de presiune de stânga care a acuzat site-ul că permite postări antisemite lângă publicitate.

Elon Musk FOTO: Shuterstock
Elon Musk FOTO: Shuterstock

Procesul intentat de X susține că Media Matters for America a "manipulat" datele în încercarea de a "distruge" platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, scrie bbc.com.

Firme precum Apple, Disney, IBM și Comcast și-au întrerupt publicitatea pe X de când organizația de supraveghere și-a publicat analiza.

După ce Elon Musk a amenințat cu procesul, Media Matters l-a numit bătăuș.

Grupul de apărare a declarat săptămâna trecută că pe X au apărut reclame alături de postări care susțin nazismul, cum ar fi citate din Hitler și negarea Holocaustului.

Separat, însuși Musk a fost acuzat săptămâna trecută că a amplificat un tropar antisemit pe platformă.

Procesul, intentat luni în Texas, argumentează: "Media Matters a fabricat cu bună știință și cu rea intenție imagini alăturate care prezintă postările agenților de publicitate pe platforma de socializare a X Corp alături de conținut neonazist și naționalist alb marginal și apoi a prezentat aceste imagini fabricate ca și cum ar fi fost ceea ce utilizatorii tipici ai X experimentează pe platformă. Media Matters a conceput atât aceste imagini, cât și strategia mediatică rezultată pentru a alunga agenții de publicitate de pe platformă și a distruge X Corp."

X a declarat în proces că reclamele pentru Comcast, Oracle și IBM au apărut doar alături de conținut de ură pentru Media Matters, dar nu și pentru alt telespectator.

Linda Yaccarino, director executiv al X, a postat luni: "Iată care este adevărul. Niciun utilizator autentic de pe X nu a văzut reclamele IBM, Comcast sau Oracle alături de conținutul din articolul Media Matters".

În urma acuzațiilor Media Matters, Comisia Europeană, Warner Bros. Discovery, Paramount și Lionsgate au retras, de asemenea, banii publicitari de la X.

Musk a promis că va intenta un proces "termonuclear" împotriva Media Matters și a tuturor celor "care au colaborat la acest atac fraudulos împotriva companiei noastre".

În replică, președintele Media Matters, Angelo Carusone, a declarat că vor câștiga orice acțiune în justiție.

"Departe de apărătorul libertății de exprimare pe care pretinde că este, Musk este un bătăuș care amenință cu procese fără fond în încercarea de a reduce la tăcere un reportaj despre care chiar a confirmat că este corect", a spus Carusone într-o declarație.

Fondată în 2004, Media Matters este cunoscută pentru criticile sale la adresa comentatorilor conservatori și a instituțiilor media.

Se descrie ca fiind un "centru de cercetare și informare progresistă non-profit dedicat monitorizării, analizei și corectării cuprinzătoare a dezinformării conservatoare din mass-media din SUA".

Miercurea trecută, Musk a fost criticat după ce a răspuns la o postare care împărtășea o teorie a conspirației care acuza comunitățile evreiești de a promova ura împotriva albilor, numind-o "adevărul real".

Antreprenorul miliardar de la Tesla și SpaceX a negat ulterior antisemitismul, spunând că comentariile sale nu se refereau la toți evreii, ci la grupuri precum Anti-Defamation League, un monitor evreiesc împotriva urii.

Între timp, procurorul general republican al Texasului, Ken Paxton, a declarat luni că a deschis o anchetă asupra Media Matters "pentru o potențială activitate frauduloasă" în legătură cu acuzațiile sale despre X.

Biroul său a emis o declarație în care a numit grupul liberal o "organizație radicală împotriva libertății de exprimare".

De asemenea, Paxton a promis că se va asigura că "publicul nu a fost înșelat de schemele organizațiilor radicale de stânga care nu doresc altceva decât să limiteze libertatea prin reducerea participării în piața publică".

De asemenea, tot luni, Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden se va alătura Threads - rivalul deținut de Meta pentru X.

De asemenea, au fost create conturi Threads pentru președinte, prima doamnă, vicepreședinte.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite