CNN l-a suspendat pe prezentatorul-vedetă Chris Cuomo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Cuomo foto: FB/Chris Cuomo
Chris Cuomo foto: FB/Chris Cuomo

Postul american de informaţii CNN l-a suspendat pe prezentatorul Chris Cuomo „pe termen nelimitat în aşteptarea unei „evaluări” pentru că l-a sfătuit pe fratele său, fostul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo, în faţa acuzaţiilor de agresiune sexuală care au dus la inculparea sa în octombrie.

Chris Cuomo a refuzat să comenteze decizia, potrivit CNN. 

Cei doi fraţi, Andrew şi Chris Cuomo, au câştigat notorietate naţională când pandemia de Covid-19 a afectat New York-ul în 2020, datorită conferinţelor de presă ale guvernatorului şi a apariţiilor în direct la CNN cu fratele său. 

Dar, acuzat de hărţuire şi de agresiuni sexuale după mai multe luni de foste angajate, guvernatorul în vârstă de 63 de ani a demisionat la 11 august, la o săptămână de la publicarea unui raport de anchetă, scrie AFP.  

„Serviciile procurorului general al statului New York (Letitia James) au publicat luni trasncrieri care arată implicarea lui Chris Cuomo în apărarea fratelui său”, a indicat marţi seară un purtător de cuvânt al CNN, citat pe site-ul postului. „Aceste documente ridică probleme grave” şi „dezvăluie un nivel de implicare mai important decât ceea ce ştiam noi pentru a-l ajuta pe fratele său”, a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Andrew Cuomo a fost inculpat la sfârşitul lui octombrie de agresiune sexuală de o fostă colaboratoare în decembrie 2020 şi ar putea fi judecat penal. O primă înfăţişare la tribunalul din capitala statului, Albany, prevăzută la 17 noiembrie, a fost amânată pentru începutul lunii ianuarie. 

Fraţii Cuomo sunt fiii guvernatorului statului New York din anii 1980 şi 1990, Mario Cuomo, urmaş al imigranţilor italieni. Prezentatorul şi jurnalistul Anderson Cooper îl va înlocui pe Chris Cuomo, a precizat CNN.

Citeşte şi: 

Jerome Powell: Rezerva Federală a SUA va discuta probabil despre accelerarea reducerii achiziţiilor de obligaţiuni la şedinţa viitoare

Ziua Naţională a României - Secretarul de stat Anthony Blinken: Suntem mândri să fim alături de România ca aliaţi NATO

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite