Ce impresie i-a făcut Zelenski lui Biden. „Ar fi fost o surpriză să nu ceară mai mult armament”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizita lui Volodimir Zelenski în SUA i-a impresionat pe oficialii americani, iar un oficial de la Casa Albă spune că președintele Ucrainei a fost foarte convingător atunci când a insistat pentru ajutorul SUA.

Zelenski în SUA. FOTO EPA EFE
Zelenski în SUA. FOTO EPA EFE

Discursul lui Volodimir Zelenski din SUA ar putea ajuta în luptele politice interne din State, spune un oficial de la Casa Albă. 

„Credem că el a prezentat un caz convingător legislatorilor şi poporului american în legătură cu sacrificiile pe care Ucraina le-a făcut şi continuă să le facă. Credem că a fost foarte convingător cu privire la motivul pentru care sprijinul a fost atât de important în trecut şi cum priveşte el acest sprijin”, a declarat oficialul cu rang înalt. 

Zelenski a spus în fața politicienilor americani că ajutorul din prezent încă nu este suficient, iar oficialul american a declarat, conform Hotnews, că ar fi fost o surpriză ca Zelenski să nu ceară mai mult armament pentru războiul din Ucraina. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, în fața Congresului Statelor Unite că asistenţa de zeci de miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina să lupte împotriva invaziei ruse nu reprezintă un gest umanitare, ci o investiţie în securitatea globală.

Este o mare onoare pentru mine să mă aflu în Congresul SUA şi să mă adresez vouă şi tuturor americanilor. În pofida tuturor scenariilor sumbre, Ucraina nu a căzut. Ucraina este în viaţă şi e activă", a declarat Volodimir Zelenski. „Am învins Rusia în lupta pentru minţile lumii", a mai spus el.

Membri ai Congresului din ambele partide s-au ridicat în picioare de mai multe ori în timpul discursului susţinut în limba engleză de Volodimir Zelenski, în momente precum cel în care acesta a afirmat că „Ucraina îşi menţine poziţia şi nu va capitula". El a comparat bătălia ţării sale împotriva forţelor ruse cu mari bătălii din cel de-al doilea război mondial şi chiar cu revoluţia americană.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite