Casa Albă a anunţat data şi locul desfăşurării summitului Biden-Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Preşedintele american Joe Biden urmează să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin la 16 iunie, în Elveţia, a anunţat marţi Casa Albă, relatează AFP.

Acest prim tête-à-tête al celor doi lideri de la instalarea lui Joe Biden la putere intervine într-o atmosferă de tensiuni puternice între Washington şi Moscova, pe fondul unui schimb de sancţiuni şi acuzaţii.

Summitul va avea loc după participarea lui Biden la reuniunea liderilor G7 şi NATO, în cadrul căreia urmează să se afişeze un front comun împotriva Moscovei.

Casa Albă a confirmat astfel o informaţie apărută mai devreme în publicaţia elveţiană Tages-Anzeiger.

Conform publicaţiei elveţiene, o delegaţie americană a sosit duminică la Geneva pentru a inspecta locul în scopul unei întâlniri între Biden şi Putin.

Ministerul elveţian de Externe a refuzat să comenteze dezvăluirile Tages-Anzeiger, dar o purtătoare de cuvânt a declarat că Elveţia este pregătită să-şi ofere „bunele sale oficii”.

Elveţia a mai găzduit summituri de acest tip. În 1985, preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, s-a întâlnit la Geneva cu liderul sovietic Mihail Gorbaciov, marcând o cotitură în relaţiile dintre cele două ţări (pe atunci în plin Război Rece) şi deschizând calea organizării altor două summituri, în Islanda şi la Washington.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite