Candidatul independent „RFK Jr” deplânge că nu poate dezbate cu Biden şi Trump

0
Publicat:

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus de la dezbaterea televizată dintre Joe Biden şi Donald Trump, a declarat miercuri echipa sa de campanie, notează AFP, scrie AGERPRES.

Robert Kennedy Jr FOTO: EPA-EFE
Robert Kennedy Jr FOTO: EPA-EFE

Nepotul preşedintelui asasinat „JFK” lansează acuze la adresa postului CNN, care urmează să difuzeze o primă confruntare în direct între Biden şi Trump pe 27 iunie, că l-a exclus din dezbatere.

Avocaţii acestuia au depus plângere la Comisia electorală federală, marţi, în care au susţinut că echipa lui Joe Biden a cerut în mod deschis ca Robert Kennedy Jr. să nu participe şi au adăugat că presa americană a informat că Donald Trump „a primit asigurări din partea CNN că domnul Kennedy va fi exclus”.

De asemenea în centrul plângerii este obligaţia impusă de canalul de ştiri, pentru a participa la dezbatere, de a apărea pe buletinele de vot ale unui număr suficient de state până pe 20 iunie.

Or, acest avocat în dreptul mediului, respins de o mare parte a clanului Kennedy, este înregistrat în prezent doar în şapte state.

„RFK Jr” nu are aproape nicio şansă să câștige în noiembrie, cu puţin peste 10% din intenţiile de vot în sondaje. Dar democraţii ca şi republicanii sunt îngrijoraţi de impactul acestuia în statele-cheie, unde ar putea înclina voturile indecişilor într-o parte sau alta.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite