Bloomberg, despre planurile lui Trump în ultimele zile ale mandatului: O ultimă tentativă de reabilitare a moştenirii politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, intenţionează să menţină atitudinea de sfidare în ultimele zile ale mandatului şi pregăteşte noi graţieri.

Presat să demisioneze în urma violenţelor de miercurea trecută de la Capitoliu, izbucnite după ce Trump şi-a îndemnat simpatizanţii aflaţi la Washington să nu recunoască rezultatul votului din 3 noiembrie, preşedintele în exerciţiu al SUA nu intenţionează să facă acest lucru. Ba dimpotrivă, el intenţionează să menţină atitudinea de sfidare în ultimele zece zile ale mandatului său şi pregăteşte noi graţieri, relatează Bloomberg. 

Considerând improbabilă demiterea sa, în ciuda eforturilor democraţilor şi a unei părţi a taberei republicane, Trump are de gând să se dedea şi unor acţiuni politice controversate, notează sursa citată.

Trump şi-ar fi propus să meargă marţi la Alamo, în Texas, la graniţa cu Mexicul, pentru a se felicita în legătură cu politica restrictivă dusă în privinţa imigraţiei. Totodată, va continua să obţină înăsprirea reglementărilor pentru giganţii tehnologici, aşa cum tot încearcă după înfrângerea suferită în alegerile prezidenţiale. Ori Trump susţine că giganţii tehnologici au contribuit la victoria lui Biden, pe care o cataloghează drept „frauduloasă”. El ar mai lua în calcul să acorde un interviu în care să vorbească despre realizările sale în calitate de preşedinte.

„Sintetizând, este vorba de o ultimă tentativă de reabilitare a moştenirii politice a lui Donald Trump”, comentează Bloomberg.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite