Blinken, după întâlnirea cu Lavrov: Rusia trebuie să se hotărască dacă vrea relaţii bune cu Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antony Blinken FOTO EPA-EFE
Antony Blinken FOTO EPA-EFE

Existenţa unor relaţii bune între Moscova şi Washington depinde integral de Rusia, a declarat duminică secretarul de stat american Antony Blinken.

„În cele din urmă, depinde de Rusia”, a spus şeful diplomaţiei americane la postul de televiziune CNN, conform Politico.

Blinken a afirmat în mod clar că administraţia Biden vrea să coopereze cu Guvernul rus pe mai multe chestiuni, cum ar fi, de exemplu, situaţia din Afganistan.

„O relaţie mai stabilă şi mai predictibilă cu ei va fi bună pentru noi, bună pentru ei şi aş susţine chiar bună pentru lume”, a subiniat el, reiterând apelul la „previzibilitate” în relaţiile cu Rusia.

În cazul în care Rusia continuă „acţiunile agresive şi nechibzuite” care destabilizează lumea, administraţia Biden nu va avea ezitări în a apăra interesele Statelor Unite, a avertizat Blinken.

Secretarul de stat american a reamintit unele puncte sensibile în care Rusia trebuie să dea semne de destindere, enumerând acţiunile militare din Ucraina, amestecul în alegerile din Statele Unite şi reprimarea opozanţilor pe plan intern.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite