Biden nu a negat posibilitatea unei întâlniri personale cu Putin în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevarul
Foto: Arhiva Adevarul

Potrivit Reuters, preşedintele SUA a fost întrebat despre eventualele discuţii dintre liderii celor două ţări pe 10 ianuarie.

Preşedintele american Joe Biden nu a negat posibilitatea unei întâlniri personale cu liderul rus Vladimir Putin în ianuarie.

În Delaware, reporterii l-au întrebat pe şeful statului dacă se va întâlni personal cu Putin luna viitoare, a declarat marţi grupul de presă de la Casa Albă. „Vom vedea”, a răspuns Biden. Potrivit Reuters , întrebarea a fost pusă despre eventualele discuţii între liderii celor două ţări pe 10 ianuarie.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat marţi mai devreme că oficialii americani se aşteaptă la consultări cu oficialii ruşi, programate pentru 10 ianuarie, pentru a se concentra asupra problemelor de stabilitate strategică.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat pentru TASS că negocierile dintre Rusia şi NATO privind garanţiile de securitate vor avea loc la Bruxelles, după o întâlnire între reprezentanţii Moscovei şi Washingtonului la Geneva.

Pe 26 decembrie, serviciul de presă al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord a declarat pentru TASS că secretarul general Jens Stoltenberg a invitat Moscova să convoace o şedinţă a Consiliului Rusia-NATO pe 12 ianuarie, când se va desfăşura sesiunea planificată a Comitetului Militar al Alianţei la nivelul şefilor. de stat major va avea loc în capitala Belgiei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite