Biden către Vladimir Putin: Suntem gata să discutăm, dar suntem pregătiţi şi pentru alte scenarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin au discutat, sâmbătă, la telefon, timp de o oră şi două minute.

Potrivit unui oficial de la Casa Albă, discuţia a început la ora 16.04 GMT şi s-a încheiat la ora 17.06 GMT.

În discuţia pe care Joe Biden a avut-o sâmbătă cu Vladimir Putin, şeful Casei Albe l-a avertizat din nou pe omologul său rus că în cazul unei invazii în Ucraina, Moscova riscă sancţiuni ce vor avea un preţ dureros şi-i vor diminua influenţa pe plan internaţional.

Pe de altă parte, Joe Biden i-a spus că Occidentul rămâne adeptul dialogului, însă în acelaşi timp este pregătit şi pentru „alte scenarii”.

"Preşedintele Biden a fost clar că, dacă Rusia întreprinde o invadare a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliaţii şi partenerii noştri, vor răspunde decisiv şi vor impune Rusiei costuri rapide şi severe. Preşedintele Biden a reiterat că invazie rusă a Ucrainei ar produce suferinţe umane pe scară largă şi va diminua poziţia Rusiei. Preşedintele Biden i-a spus clar preşedintelui Putin că, deşi Statele Unite rămân angajate în efortul diplomaţtic, în deplină coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri, suntem la fel de pregătiţi pentru alte scenarii", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Tot sâmbătă, Putin a discutat la telefon aproape două ore cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite