Barack Obama primeşte vizita liderului spiritual tibetan, Tenzin Gyatso, actualul Dalai Lama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, îl va primi la vineri, la reşedinţa sa de la Casa Albă, pe Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului.

„Preşedintele (n.r. – Barack Obama) îl va întâlni pe Dalai Lama, lider religios şi cultural respectat la nivel internaţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, Caitlin Hayden.

Obama l-a primit pe liderul spiritual tibetan la Casa Albă şi în 2011, întâlnire care a nemulţumit conducerea de la Beijing. Fiind o chestiune delicată din punct de vedere diplomatic, responsabilii de la Washington au decis ca la această întâlnire să nu fie permis şi accesul presei.

Purtătorul de cuvânt a subliniat, de asemenea, că Statele Unite ale Americii sunt de acord cu abordarea lui Dalai Lama, recunosc faptul că Tibetul face parte din Republica Populară Chineză, dar nu susţin independenţa Tibetului.

„Statele Unite susţin cu fermitate drepturile omului şi libertatea religioasă în China. Suntem preocupaţi de tensiunile şi deteriorarea situaţiei drepturilor omului în regiunea tibetană”, a adăugat Hayden.

Reprezentantul american, a punctat şi faptul că administraţia Obama urmează să-şi reînnoiască apelul adresat guvernului chinez, apel care prin care le propune celor de la Beijing să înceapă dialogul cu Dalai Lama sau reprezentanţii acestuia. China a criticat în ultimele decenii numeroasele întâlniri pe care le-a avut Dalai Lama cu liderii politici internaţionali. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite