Anchetă la Departamentul de Stat după ce a anunţat sfârşitul mandatului preşedintelui Trump cu nouă zile mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Departamentul de Sya la SUA
Departamentul de Sya la SUA

Site-ul Departamentului de Stat american a provocat o emoţie pe reţele de socializare, după ce a publicat, pentru scurt timp, o biografie a preşedintelui în exerciţiu şi mesajul ”mandatul lui Donald J. Trump s-a încheiat (luni) la 11/01/2021, la ora (locală) 19.40 (marţi, 2.49, ora României)”, relatează AFP.

 Miliardarul republican, înfrânt în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, rămâne însă în funcţie până la 20 ianuarie, ziua învestirii succesorului său democrat Joe Biden - cu nouă zile mai târziu decât anunţă Departamentul de Stat pe site.

Însă, în urma asaltului sângeros de săptămâna trecută al susţinătorilor săi la Capitoliu, îndemnurile la demisia lui Donald Trump s-au multiplicat, inclusiv în rândul unor aleşi republicani, iar democraţii au lansat un demers legislativ în vederea destituirii şefului în exerciţiu al statului.

Departamentul de Stat a anunţat, de asemenea, pe site, sfârşitul mandatului vicepreşedintelui Mike Pence. Un mesaj care anunţa ”dificultăţi tehnice” a fost postat pe pagina respectivă.

Contactat de AFP, Departamentul de Stat american nu a dat explicaţii. Potirivt site-ului Buzzfeed, care citează doi diplomţai sub protecţia anonimatului, un ”angajat nemulţumit” a efectuat această schimbare în biografia preşedintelui Donald Tump şi vicepreşedintelui Mike Pence.

Secretarul de Stat american a cerut să de deschidă co anchetă internă în vederea identificării autorului.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite