Americanii vând orice: de câţi bani au nevoie chinezii bogaţi pentru a-şi cumpăra o viză pentru Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Oficial sunt o mie de agenţi chinezi care au reuşit să transforme o viză specială într-un soi de bun de larg consum pentru clasa tot mai nume­roasă de chinezi prosperi care vor să se mute definitiv în America. Costă jumătate de milion de dolari.

Vara lui 2013, hotelul Shangri-La din Shanghai. Într-o zi de sâmbătă, Vivian Ding s-a urcat pe scenă să vorbească despre un subiect în care este deo­po­trivă expert şi sursă de inspiraţie pentru alţii: emigrarea în SUA.

Înaltă, cu o prezenţă impunătoare, Ding a povestit despre propria plecare în America şi despre pres­tigioasele licee pe care fetele ei, ge­mene, le urmează acolo. Totul graţie programului special EB-5 (numele vizei) care le permite imi­granţilor să investească în start-up-uri pe teritoriul american, obţinând în schimb drept de rezidenţă permanentă, celebrul green card american. Ding şi-a spus po­ves­tea lângă o piramidă de aproape 2 metri aco­perită cu o bucată de catifea neagră. La un moment, a fost trasă, lăsând să se vadă macheta unei clădiri din Manhattan: locuinţele din sticlă de pe malul râului Hudson cunoscute azi drept cartierul Via 57 West. Dacă finanţai proiectul cu 500.000 de dolari, puteai obţine dreptul de a aplica pentru o viză de tip EB-5.

Ellis Liu, finanţist în cadrul unei companii care gestiona un lanţ de cafenele, se afla printre cei de faţă. Nu a luat decizia pe loc, dar s-a tot gândit. Shanghai devenise deja prea poluat şi afectat de smog, iar fiul său cel mic suferea serios din această cauză. Câteva luni mai târziu, plătea deja rate de 50.000 de dolari către compania lui Ding, Qiaowai.

Citeşte articolul integral pe Newmoney.ro

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite