Alegeri SUA: Georgia va vota din nou în decembrie pentru un loc ce ar putea fi decisiv în Senat

0
Publicat:

Statul american Georgia va vota din nou în decembrie pentru unul din cele două locuri de senator în Congresul Statelor Unite, după ce niciunul dintre candidaţi nu a atins marţi pragul de 50% din voturi, au transmis miercuri mai multe media americane, printre care CNN şi NBC, preluate de AFP și citate de Agerpres.

alegeri sua
Democratul Raphael Warnock şi republicanul Herschel Walker se vor confrunta din nou

Pe 6 decembrie, senatorul în funcţie, democratul Raphael Warnock, şi republicanul Herschel Walker se vor confrunta, de data aceasta fără un al treilea candidat, într-un scrutin care s-ar putea dovedi decisiv pentru stabilirea majorităţii în Senat.

Înainte de a deveni senator în 2021, Warnock, 53 de ani, era un pastor care îşi ţinea predicile din amvonul bisericii din Atlanta unde oficiase Martin Luther King.

El a câştigat în 2021 în faţa senatoarei Kelly Loeffler, susţinută de Donald Trump, şi a devenit primul ales afro-american reprezentând în Senatul SUA Georgia, un stat din sud cu un trecut segregaţionist încărcat.

Herschel Walker, în vârstă de 60 de ani, şi el afro-american, a intrat târziu în politică prin candidatura sa la Senat, care a primit binecuvântarea lui Donald Trump.

Fost sportiv, Walker este considerat unul din cei mai buni jucători din istoria fotbalului american universitar.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite