Relaţiile dintre Rusia şi SUA rămân proaste indiferent de rezultatul alegerilor, avertizează Kremlinul

0
Publicat:

Relaţiile dintre Moscova şi Washington vor rămâne proaste indiferent de rezultatele alegerilor de la mijlocul mandatului din SUA, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform Agerpres.

Relaţiile ruso-americane trec printr-una din cele mai grave crize din istorie FOTO Shutterstock
Relaţiile ruso-americane trec printr-una din cele mai grave crize din istorie FOTO Shutterstock

"Aceste alegeri nu pot schimba nimic în esenţă. Relaţiile noastre sunt proaste în acest moment şi vor rămâne aşa", a declarat Peskov, citat de agenţiile de presă ruse.

Ele "sunt importante, dar nu este necesar să se exagereze importanţa lor pe termen scurt şi mediu pentru relaţiile noastre", a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Acesta a respins alegaţiile privind interferenţe ale Rusiei în votul din SUA, menţionând că administraţia de la Moscova s-a obişnuit în asemenea măsură să se spună că intervine în alegerile americane încât nu merită să mai acorde vreo atenţie noilor acuzaţii în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai declarat presei că este prea devreme să se discute despre un nou dialog cu SUA cu privire la o nouă prelungire a noului tratat START privind armele nucleare.

Relaţiile ruso-americane trec printr-una din cele mai grave crize din istorie după lansarea în februarie a ofensivei ruse din Ucraina, ţară susţinută ulterior masiv de administraţia preşedintelui american democrat Joe Biden cu livrări de arme şi asistenţă financiară. Moscova susţine că ofensiva reprezintă o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Dacă republicanii ar obţine o majoritate într-una din camerele Congresului în urma alegerilor de la mijlocul mandatului, politica externă a lui Joe Biden ar putea intra într-o perioadă de turbulenţe, deşi o schimbare de 180 de grade cu privire la Ucraina pare puţin probabilă, notează AFP.

Oricum, speranţele republicanilor de a prelua controlul în mod decisiv în Congres păreau să se estompeze miercuri, în timp ce democraţii păreau a fi reuşit să limiteze avansul rivalilor lor la aceste alegeri, considerate un test pentru viitorul politic al lui Biden, precum şi al predecesorului său republican Donald Trump.

Acesta din urmă s-a arătat mai conciliant faţă de regimul preşedintelui rus Vladimir Putin decât succesorul său democrat, mai aminteşte   

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite