Alegeri SUA 2020. Trump se dezlănţuie din nou pe Twitter: Preşedintele în exerciţiu insistă cu acuzaţiile de fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Donald Trump pare că nu acceptă înfrângerea. Preşedintele american în exerciţiu şi-a continuat duminică acuzaţiile de fraudă la alegerile din 3 noiembrie.

„Ar trebui să ne uităm la voturi. Abia începem etapa de tabelare. Ar trebui să ne uităm la aceste acuzaţii. Vedem o serie de declaraţii pe propria răspundere conform cărora au existat fraude electorale. Avem o istorie în această ţară a problemelor electorale”, a scris Trump pe Twitter duminică, a doua zi de la proclamarea victoriei de către Joe Biden.

„În Pennsylvania, a existat un ordin judecătoresc de la Curtea Supremă pentru a-i obliga să separe buletinele de vot primite după data alegerilor. A fost nevoie de intervenţia judecătorului Alito. Acesta este un grup mare de buletine de vot. Când vorbim despre probleme sistemice, este vorba despre cum au fost autentificate aceste buletine de vot, deoarece dacă există o problemă în sistem cu privire la autentificare, aceasta ar afecta serios întregul scrutin”, a continuat miliardarul newyorkez.

„Şi ceea ce mă îngrijorează este că am avut peste o sută de milioane de voturi prin poştă în state precum Philadelphia şi Detroit, cu o lungă serie de probleme electorale”, a adăugat el fără a prezenta dovezi.

Imediat după proclamarea victoriei de către Biden, Trump a reacţionat furios pe Twitter, susţinând în mai multe mesaje scrise cu litere mari că a fost furat la urne.

„Observatorii nu au fost lăsaţi în sălile unde se face numărarea voturilor. Eu am câştigat alegerile! Am 71.000.000 de voturi legale. S-au întâmplat lucruri rele pe care observatorii noştri au fost împiedicaţi să le vadă. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Milioane de voturi prin corespondenţă au fost trimise unor oameni care niciodată nu le ceruseră măcar!”, a scris Donald Trump, promiţând că nu va avea linişte „până când poporul american nu va avea o numărare onestă a voturilor”.

Totuşi, potrivit CNN, cel de-al 45-lea preşedinte al SUA ar urma să depăşească acest moment şi să-şi recunoască înfrângerea, primind sfaturi în acest sens din partea ginerelui său Jared Kushner, consilier special la Casa Albă.

Reacţia lui Trump era anticipată, în condiţiile în care el avertiza de câteva luni că va face acuzaţii de fraudă. Candidatul republican s-a arătat deranjat mai ales de votul prin corespondenţă, o modalitate de exprimare a opţiunii care l-ar fi dezavantajat în lupta cu Biden.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite