Alegeri SUA 2020. OSCE îl acuză pe Donald Trump de „abuz flagrant de putere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Coordonatorul misiunii OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) pentru monitorizarea alegerilor din SUA l-a acuzat joi pe preşedintele în exerciţiu Donald Trump de „abuz flagrant de putere” din cauza faptului că acesta a solicitat oprirea numărării voturilor.

„Ceea ce este cu adevărat problematic este că şeful statului american a cerut încheierea numărării voturilor aflându-se în mijlocul aparatului prezidenţial al Casei Albe, respectiv cu toate însemnele puterii în jur, ca urmare a pretinsei sale victorii. Este un abuz flagrant de putere”, a denunţat coordonatorul observatorilor internaţionali însărcinaţi cu monitorizarea acestui scrutin, deputatul german Michael Georg Link, într-un interviu acordat cotidianului „Stuttgarter Zeitung” şi preluat de AFP.

„Acuzaţiile de manipulare formulate de domnul Trump sunt lipsite de temei”, a apreciat el.

OSCE a evocat deja, miercuri, că Donald Trump face „acuzaţii nefondate” în privinţa fraudării alegerilor de către democraţi.

„Colegii noştri sunt încă pe teren şi pot confirma că observatori electorali din diferite tabere politice au fost de asemenea acceptaţi şi că voturile prin corespondenţă continuă să fie numărate corect”, a precizat Georg Link.

OSCE exprimă temeri asupra unor consecinţele pe termen lung în opinia publică americană ale punerii procesului electoral sub semnul întrebării, cu un risc de radicalizare, notează AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite