Alegeri SUA 2020. Consilier de la Casa Albă: „Lucrăm considerând că Trump va avea un al doilea mandat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă se pregăteşte pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump, a declarat vineri un consilier economic al miliardarului newyorkez care refuză să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale, transmite AFP.

„La Casa Albă continuăm să lucrăm considerând că Trump va avea un al doilea mandat”, a spus Peter Navarro, consilier economic al celui de-al 45-lea preşedinte american, pentru Fox Business.

„Cred că este cu adevărat important să se înţeleagă că vrem buletine de vot verificabile, un scrutin care să poată fi certificat şi o anchetă asupra numărului crescând de alegaţii de fraudă ale unor martori care au semnat declaraţii scrise sub jurământ”, a adăugat el, reluând discursul adoptat de republicanul Donald Trump după înfrângerea suferită la 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden.

La o săptămână după alegeri, Trump încă refuză să-şi recunoască înfrângerea şi pune piedici pentru organizarea tranziţiei.

Trump şi susţinătorii săi spun că au constatat fraude la alegeri, dar nu aduc dovezi în acest sens.

Săptămâna trecută, secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că va exista o „tranziţie lină spre a doua administraţie Trump”.

Departamentul de Stat nu a intrat până în prezent în legătură cu echipa de tranziţie a lui Joe Biden şi toate agenţiile guvernamentale au fost instruite să-şi formuleze bugetele pentru anul următor ca şi cum Trump ar fi fost reales.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite