Alegeri SUA 2016. Prezentatorul NBC  fost suspendat după apariţia conversaţiei sale despre femei cu Trump. Cum a ajuns această înregistrare la Washington Post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Billy Bush, prezentatorul emisiunii „Today“, a fost suspendat pe termen nedefinit de postul de televiziune NBC, după publicarea înregistrării audio a conversaţiei sale din 2005 cu Donald Trump în care candidatul republican la Casa Albă a făcut o serie de declaraţii vulgare la adresa femeilor, potrivit unui e-mail expediat, duminică, de conducerea acestui post de televiziune american către toţi angajaţii săi.

Suspendarea lui Billy Bush, una dintre vedetele postului NBC, are loc într-o perioadă în care numeroşi membri ai Partidului Republican şi-au retras sprijinul faţă de Donald Trump, în urma publicării, vineri, a unei înregistrări în care magnatul american, pe atunci o vedetă de reality-show, discuta cu Bush - având microfonul pornit - despre felul în care obişnuia să atingă femeile în zonele intime şi despre modul în care a încercat să seducă o femeie căsătorită, jurnalistă a aceluiaşi post TV, informează agenţia de presă Reuters, citată de news.ro.

În acea conversaţie, Donald Trump stătea de vorbă într-un car de transmisie al postului NBC cu Billy Bush, pe atunci prezentatorul emisiunii „Access Hollywood“, înainte de înregistrarea unui segment pentru acel show TV.

Noah Oppenheim, directorul executiv al emisiunii „Today“, a afirmat într-un e-mail către angajaţii postului NBC că „pur şi simplu nu există nicio scuză pentru limbajul lui Billy şi comportamentul lui din acea înregistrare“.

„NBC a decis să îl suspende pe Billy, urmând să efectueze o analiză ulterioară pentru această chestiune“, a precizat Oppenheim.

Contactat de Variety, Billy Bush a declarat că se simte „stânjenit şi ruşinat“ de comentariile sale.

„Am încercat să o seduc. Era în Palm Beach. Am încercat să o seduc şi am eşuat. Recunosc. Era căsătorită“, i-a spus Donald Trump lui Billy Bush în 2005, referindu-se la coprezentatoarea emisiunii „Access Hollywood“ Nancy O’Dell.

Apoi, magnatul american a început să se laude cu realizările sale şi a spus că statutul său de vedetă îi permite să facă „absolut orice“ femeilor cu care se întâlneşte.

„Ştii că sunt automat atras de femeile frumoase. Încep să le sărut. Funcţionează ca un magnet. Un singur sărut. Nici măcar nu trebuie să aştept. Atunci când eşti o vedetă, ele te lasă să le faci asta. Te lasă să le faci orice. Prinde-le de zona inghinală şi ele te lasă să le faci tot ce vrei“, a continuat Donald Trump.

Această înregistrare se afla de peste zece ani în arhivele NBC, însă a fost descoperită acum o săptămână.

Marţea trecută, conducerea NBC a decis să pregătească un reportaj pe această temă. Subiectul trebuia anunţat la „Acces Hollywood“ şi prezentat pe larg la NBC News. Totodată, NBC contactase avocaţi, pentru a se apăra în cazul unui proces intentat de Donald Trump.

Nemulţumit de toate aceste demersuri, un angajat al NBC - neidentificat încă - i-a transmis vineri înregistrarea lui David Fahrenthold, un jurnalist al Washington Post care a anchetat activităţile Fundaţiei Trump. Acesta din urmă nu a avut nevoie decât de cinci ore pentru a verifica informaţia şi a-şi redacta articolul. De asemenea, el a contactat NBC pentru a oferi o reacţie. Atunci postul american a înţeles că planurile i-au fost date peste cap.

Washington Post a publicat materialul în jurul orei locale 16.00 (sâmbătă, ora 01.00, în România), provocând unul dintre cele mai dificile momente pentru campania lui Donald Trump.

Numeroşi lideri ai Partidului Republican, printre care fostul secretar de stat Condoleeza Rice, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, şi senatorul John McCain, fost candidat la alegerile prezidenţiale, şi-au retras deja susţinerea faţă de Trump.

Chiar şi candidatul lui Trump la vicepreşedinţie, Mike Pence, s-a declarat „ofensat“ de afirmaţiile colegului său din cursa pentru Casa Albă.

De asemenea, actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California din partea Partidului Republican, a anunţat, sâmbătă seară, pe contul lui de pe reţeaua de socializare Instagram, că nu va vota pentru reprezentantul acestei formaţiuni politice la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite