Alegeri SUA 2016. Fundaţia Clinton a angajat o firmă de securitate, pe fondul suspiciunilor că a fost ţinta unui atac cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinton Foundation, organizaţia neguvernamentală înfiinţată de Bill şi Hillary Clinton, a angajat firma de securitate FireEye pentru a examina sistemul informatic, după ce au fost descoperite indicii care semnalează prezenţa unor hackeri, potrivit unor surse familiare cu situaţia, informează Reuters.

Până acum, niciun document furat din sistemul informatic al fundaţiei de către hackeri nu a ajuns în atenţia publică.

Însă, una dintre surse susţine că hackerii care au vizat sistemele informatice folosite de Comitetul Naţional Democratic, de Comitetul Congresional de Campanie Democrată, precum şi de campania democratei Hillary Clinton, au utilizat aşa-numita metodă ”spear phishing” pentru a obţine acces şi la documentele fundaţiei.

Această metodă include crearea unor e-mailuri şi site-uri fictive, tocmai pentru a obţine acces la adresele de e-mail ale angajaţilor Clinton Foundation.

Reprezentanţii americani au susţinut, sub protecţia anonimatului, că hackerii implicaţi în aceste atacuri cibernetice au folosit aceleaşi tehnici ca şi agenţiile de securitate ruseşti. Asta sugerează că hackerii ruşi s-ar putea afla şi în spatele unui presupus atac asupra fundaţiei lui Hillary Clinton.

Însă, Moscova a dezminţit vehement acuzaţiile, care au fost considerate cu adevărat absurde, cu privire la implicarea în procesul electoral american prin subminarea fostului secretar de stat, în favoarea republicanului Donald Trump.

Părţile implicate au refuzat să comenteze cu privire la sarcina FireEye de a verifica sistemul informatic al fundaţiei în căutarea unui potenţial atac cibernetic.

Deşi niciun document nu a fost publicat până în acest moment, atacurile cibernetice i-au îngrijorat pe reprezentanţii campaniei fostului secretar de stat, care cred că anumite e-mailuri sau mesaje vocale ar putea să fie folosite pentru reluarea acuzaţiilor republicane că donatorii au fost răsplătiţi cu acces la Hillary şi Bill Clinton.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite