Alegeri SUA 2016. Donald Trump s-a proclamat „candidatul legii şi al ordinii publice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump s-a proclamat luni "candidatul legii şi al ordinii publice" după o săptămână de tensiuni şi violenţe între negri şi poliţişti în Statele Unite, inclusiv un incident armat în care au fost ucişi cinci poliţişti la Dallas, în Texas, relatează agenţia DPA, preluată de agerpres.ro.

"Trebuie să menţinem legea şi ordinea la cel mai înalt nivel sau vom înceta să mai avem o ţară", a declarat Trump într-un discurs axat pe probleme ale veteranilor la Virginia Beach, în Virginia. "Eu sunt candidatul legii şi al ordinii publice", a subliniat el.

Atacul de la Dallas a fost un atac asupra ţării, a spus Trump. Cinci poliţişti au fost împuşcaţi mortal de un bărbat înarmat la sfârşitul unui marş de protest contra uciderii unor afroamericani de către poliţie.

Atacatorul, un negru şi fost soldat ucis de un dispozitiv exploziv transportat de un robot controlat de la distanţă, declarase poliţiştilor că intenţiona să ucidă poliţişti albi.

"Întreaga noastră naţiune este în doliu şi va fi pentru mult timp, am văzut de asemenea creşterea ameninţărilor la adresa poliţiei noastre şi o creştere substanţială a numărului de poliţişti ucişi la datorie", a spus el.

Trump a declarat că aceste ostilităţi trebuie să se termine şi a adăugat că sarcina viitorului preşedinte va fi "să facă America din nou sigură".

Trump, care este de aşteptat să fie nominalizat la convenţia naţională a Partidului Republican săptămâna viitoare, a criticat-o de asemenea pe Hillary Clinton, candidatul democrat prezumtiv, ca fiind "slabă, incompetentă, mincinoasă", notează DPA.

Recentul scandal implicând utilizarea de către ea a unui server de e-mail privat în timp ce era secretar de stat a arătat că este "o mincinoasă sau de o incompetenţă maximă", a spus el.

"Personal, cred că este şi una şi alta", a adăugat Trump. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite