Alegeri SUA 2016: Donald Trump ar putea fi acuzat de incitare la violenţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump Foto: AP
Donald Trump Foto: AP

Poliţia din Carolina de Nord încearcă să stabilească dacă Donald Trump, candidatul care conduce în alegerile primare republicane organizate în vederea desemnării candidatului partidului pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie, a incitat la violenţă la un miting electoral în timpul căruia un protestatar de culoare a fost lovit de către un militant alb, relatează AFP.

„Vom continua să examinăm toate circumstanţele, inclusiv toate acuzaţiile suplimentare împotriva lui John McGraw, inclusiv posibilitatea ca atitudinea lui Donald Trump sau a campaniei lui Donald Trump să fi ajuns la un nivel incitând la revoltă, inclusiv acţiunile agenţilor noştri sau sau lipsa lor de acţiune“, a comunicat, luni, biroul şerifului comitatului Cumberland.

John McGraw, în vârstă de 78 de ani, a fost arestat joi de poliţie şi acuzat de agresiune şi tulburare a ordinii publice după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe Rakeem Jones, un tânăr de culoare în vârstă de 26 de ani, la mitingul organizat la Fayetteville.

McGraw, care a afirmat ulterior că data viitoare „este posibil să-l omorâm“ pe Jones, urmează să compară în faţa justiţiei pe data de 6 aprilie.

Donald Trump este acuzat de critici de incitare a susţinătorilor săi la violenţă, precum şi de faptul că, în ceea ce priveşte mitingurile sale electorale şi campania sa în general, alimentează o atmosferă ce devine tot mai toxică.

Omul de afaceri, ale cărui întruniri au fost scena unor incidente, şi-a anulat vineri un miting electoral într-o universitate din Chicago, după ciocniri între susţinătorii săi şi manifestanţi, dintre care mulţi negri şi hispanici.

Luni, o manifestaţie electorală din Carolina de Nord a fost întreruptă de manifestanţi, dar fără incidente. De data aceasta, Donald Trump a aşteptat răbdător ca spiritele să se liniştească, fără a turna gaz pe foc, notează AFP.

Marţi, candidaţii republicani şi democraţi intră într-o nouă rundă electorală în statele Illinois, Ohio, Missouri, Carolina de Nord şi Florida.

[<a href="//storify.com/Alinavasile/alegeri-sua-2016" target="_blank">View the story "Alegeri SUA 2016 " on Storify</a>]

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite